domingo, 30 de octubre de 2011

CRIPTOGRAFIA

En aquestes dos setmanes que portem amb aquest treball, hem tractat :


El cifrat Cèsar.



Aquest cifrat es du a terme posant una letra en el text la qual es reemplazada per altra lletra que es troba un número fixe de posicions més endavant en l'abecedari. Per exemple : un desplaçament de 3, la A seria laD (situada 3 llocs a la dreta de la A ), la la E..



Escítala

Consistix en dues vares del mateix grossor. Per enviar un missatge s'enrotllava una cinta de forma espiral a un dels bastons i s'escrivia el missatge, de forma que en cada volta de cinta apareguera una lletra de cada volta. 
Una vez escrito el missatge, es desenrotllava la cinta i se enviava al receptor, que sols tenia que enrollar a la vara bessiba per llegir el missatge original.

ADFGVX


Aquest métode de cifrat és paregut a la del tauler d'escacs Polibio. Consistia en una matriu de 6 x 6 utilizat per substituir qualsevol lletra de l'abecedari i els números 0 a 9 amb un par de lletres que consisteix de A, D, F, G, V, o X.


Anàlisis de freqüències




Aquest cifratge va per percentatges, n'hi ha una llista, en la qual estan eixos porcentatges. I segons el número de lletres repetides i el percentatge de la llistas, vas treient les lletres que le corresponen.






Cifrat de HILL







1 comentario:

  1. He posat al meu blog, una espècie d'índex dels continguts del meu blog i els teu; el pots vore en: http://lesmatesdetoni.blogspot.com/

    ResponderEliminar